Om smäly

Hej och Välkommen!

 

Fint att du har hittat hit, till sidan som vill göra digital läsning och skrivning smidigare för dig, dina anställda, klienter eller studerande.

 

Namnet på sidan SMÄLY var till en början ett internt namn på vårt projekt SMarta verktyg – ÄLYkkäitä välineitä. Ett namn som är för långt för att dagligen skrivas och sägas. Det fick alltså bli SMÄLY!

 

Här hittar du information om hur man får digitala texter upplästa eller hur man producerar text genom att tala. Du kan också avlägsna överflödig information som finns på många webbsidor för att lättare kunna koncentrera dig på det väsentliga.  Informationen gäller olika kostnadsfria applikationer och inställningar. 

 

Denna webbplats upprätthålls av Datero rf, en ideell förening som verkar i landskapet Österbotten. Vi som gjort sidan jobbar med pedagogik, hjälpmedelsteknologi och tillgänglighet. Vi strävar efter att uppdatera information när uppdateringar blivit tillgängliga.  Om vi missat någon uppdatering eller en helt ny app får du gärna tipsa oss om dessa. 

Vi som jobbat med denna sida är Camilla Rönnholm, Juho-Pekka Mäkipää, Marie Lillhannus ja Sonja Haga-Erickson.

Samarbetspartner